Museum Tirpitz

Museum Tirpitz

×

Museum Tirpitz

Plaats een titel

Verborgen in het duinlandschap aan de westkust van Denemarken ligt het Tirpitz Museum. Het bijzondere gebouw dat is ontworpen door het Deense architectenbureau BIG. Het museum kent vier grote zalen, waarvan één zaal is gevuld met een ruig bunkerlandschap. In deze zaal wordt vanuit 8 perspectieven het verhaal over de Atlantikwall in West Juland verteld. In het museum ontwierpen we o.a. twee bunkers waarin je duikt in de persoonlijke verhalen van 2 personen die de oorlog van dichtbij beleefde.

De Anna bunker vertelt het verhaal over een 21-jarige vrouw die verliefd werd op een soldaat in de oorlog en laat haar tegenstrijdige gevoelens zien en horen in een meisjesachtige kamer. Door middel van een dromerige projectie waan je je in het leven van Anna die worstelde met de vlinders in haar buik. De tweede bunker laat de bezoekers zelf de verhalen ontdekken door middel van verschillende kijkdozen. De Helgensen Bunker toont het verhaal van een 8-jarig meisje dat woonde in het oorlogsgebied. Deze bunker laat bezoekers voelen hoe het was om kind te zijn in de oorlog. De angst, het onbegrijpelijke en het onvoorwaardelijke vertrouwen in mensen.

Museum Tirpitz
Museum Tirpitz

Credits

Dit project is ontworpen tijdens dienstverband bij Tinker Imagineers

Opdrachtgever

Varde Museerne

Belevingsontwerp

Tinker Imagineers

Architectuur

BIG Architect

Decorbouw

Kloosterboer decor

Verlichting

Tinker, Kloosterboer, Vos & Wolf

Audio en muziek

Most, Rockfish Studio & Jacob van de Water

Fotografie

Mike Bink, Colin John Seymour, Ramus Hjortshøj